Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Samsung Grupa je južnokorejska multinacionalna kompanija konglomerat sa sedištem u gradu Samsung Taun, Seul. Obuhvata brojne filijale i zavisne kompanije, ujedinjene pod najvećim južnokorejskim brendom Samsung.

Samsung je stvoren sa namerom da bude nešto veliko, čemu svedoči i sam naziv kompanije. Naziv Samsung se sastoji od „Sam“ što znači „tri“i „Sung“ što znači „Zvezde“  - Tri Zvezde, kulturno predstavljanje nečeg „velikog, brojnog i moćnog“.

Prvi elektronski uređaj ikad napravljen u Samsungu bio je crno-beli TV 1970.-te godine.

Da, Samsung je imao prvi pametni sat na svetu, još 1999.-te godine. Zanimljivo je da je ovaj sat imao mogućnost pozivanja bez uparivanja sa bilo kojim drugim uređajem, a nosio je oznaku SPH-WP10.

Samsung investira ogroman novac u istraživanja i razvoj. Budžet za marekting je takođe fenomenalan, 3.3 milijarde dolara čime je izbio na 20. mjesto najvećih svjetskih budžeta kompanija.

Samsung je iskoristio svoje iskustvo, kako bi pomogao drugim kompanijama, ali i najvećim konkurentima. Iako su ova dva giganta direktni konkurenti, to ih nije spriječilo da rade zajedno. Samung proizvodi SSD diskove za Apple kompjutere, i takođe Retina ekrane za iPad-ove.

Back to top